Drept Comercial

Satisfacția clienților este pasiunea noastră

Dreptul comercial este ramura dreptului privat care cuprinde un ansamblu unitar de norme juridice care reglementeaza relatii sociale, patrimoniale si nepatrimoniale din zona de comert. Aceste relatii apar intre persoanele cu calitate de comerciant. Dreptul comercial are rolul de a reglementa materia comerciala.

Drept Comercial Avocat Avram Adrian - Baroul Constanta. Infiintari firme, Modificare, redactare act constitutiv, Cesiune parti sociale

Pentru infiintarea unei firme este necesar ca administratorul sau administratorii sa depuna o serie de acte la Registrul Comertului si la alte institutii abilitate, in functie de tipul firmei infiintate.

In sensul acesta este recomandata colaborarea cu un avocat in drept comercial pentru ca lucrurile sa se desfasoare mai repede. Un avocat stie exact ce acte sunt necesare in functie de specificul firmei si va ghida corespunzator clientul in demersul de a deschide o astfel de entitate.

In actele firmei pot sa apara modificari ce sunt impuse de conditiile in care se desfasoara activitatea si de anumite modificari legislative. Toate modificarile ce sunt aduse actului constitutiv sunt inregistrate in mod obligatoriu si la registrul comertului.

Modificarile se fac prin hotarare AGA asi trebuie publicate in Monitorul Oficial. Pentru a face astfel de modificari, colaborarea cu un avocat in drept comercial este cea mai buna solutie deoarece acesta va sti cum sa formuleze anuntul pentru a obtine cel mai mic cost si va redacta corect modificarile asupra actului constitutiv.

In functie de domeniul de activitate, o firma poate alege mai multe coduri CAEN care sa determine obiectul de activitate principal si pe cele secundare. In sensul acesta, avocatul va explica clientului sau diferentele dintre coduri CAEN care par asemanatoare sau identice.

Cu ajutorul unui avocat, clientul va alege de la bun inceput domeniul de activitate corect.

Pot aparea mai multe motive pentru care este necesar ca numele unei firme sa se modifice. La fel ca si la infiintare se vor urma etape clare si anume se va verifica disponibilitatea denumirii si se vor face toate actele necesare ca si la infiintare.

Solicita informatii

Avocat Avram Adrian